Не мога да говоря. Все още не знам защо се случи

...
Не мога да говоря. Все още не знам защо се случи
Коментари Харесай

Майката на убитата Ваня: Още не мога да разбера защо момиченцето ми сега е в гроба

Не мога да приказвам. Все още не знам за какво се случи това. Все още не разбирам за какво най-нормалният ми живот се трансформира в пъкъл, разяснява пред сръбския вестник " Република "  Зорица Горчевска, майката на отвлечената и брутално убита Ваня Горчевска, и продължава покорно и потиснато.

" Просто ми е неразбираемо по какъв начин и за какво моето красиво момиченце е в гроба. Имам хронично заболяване, само че се държа, за мен е значимо да знам истината, а другата ми дъщеря в момента е болна, всички се надяват да се оправи. Моля ви, прекалено много ви апелирам да изчакате, до момента в който разберем за какво се случи това ", споделя тя.

Зорица към момента не желае да дава изказвания за някогашния си мъж, с който твърди, че и в този момент, както и когато подаде сигнал за отвличането на щерка си, са били в положителни връзки.

" Ами аз споделям, че нищо не знам. Всичко това ми е нереално. Но ние сме разведени от пет години и не знам какво е правил и с кого. Бяхме в положителни връзки поради децата. Не сме спорили за наставничество, за образование, той имаше право да ги вижда, когато желае или когато децата желаят " споделя Зорица.

Освен това тя декларира, че не знае дали някогашният й е имал хазартни задължения, защото тя не се бъркала в живота му.

" Не знам и не съм се интересувал от живота му. Моят живот бяха моите деца и моята работа. Винаги, когато сме говорили, обсъждахме децата ", прибавя тя.

Пред репортерите Зорница споделила да не я питат нищо за другата й щерка и по какъв начин се оправя с всичко това.

" Моля, не ме питайте за другото дете. Сега най-важното за мен е да я защитя " споделя Зорица и добавя, че има допустимо най-голямо доверие в полицията.

Северна Македония бе разтърсена от убийството на 14-годишната Ваня Гьорчевска, чието тяло би намерено с огнестрелни рани и с вързани ръце и крайници в чувал. Момичето е било похитено преди няколко дни. Според проверяващите бащата е дал информация на похитителите, когато момичето е излязло от у дома, с цел да отиде на учебно заведение. Той и трима от похитителите са били арестувани. Заподозреният за убийството на Ваня е Люпчо Палевски-Палчо. За него медиите пишат, че е спорен предприемач, а името му за първи път става известно, когато градоустройствените проекти на скопския квартал Дебър Маало, от където е и отвлечено момичето, се трансформират и от дребни фамилни къщи в сърцето на Скопие стартират да никнат здания, а постройката пред която бе отвлечено момичето е издигната от Палевски.

Целта на отвличането е била изнудване за пари от майката. Според проверяващите похитителите са изпаднали в суматоха, че са следени и са решили да убият момичето. 

В изявление за телевизия Телма, юристът на Палевски сподели, че го е закарал до Белград, защото Палевски нямал автомобил и се върнал назад, а Палевски му споделил, че отива на обзор и „ в случай че всичко е наред ще се върне назад, а в случай че не е - ще замине за Истанбул ”.

Заради многочислени медийни въпроси, от Министерство на вътрешните работи в Северна Македония изпратиха известие, в което се споделя, че през 2019 година против Палевски е повдигнато наказателно дело за нелегално подслушване и звукозапис, както за оскърбление на полицейски чиновници. През 2020 година е подаден сигнал за нелегално владение  на оръжие или взривни субстанции и неспазване на здравните разпореждания по време на зараза, през 2005 година - за корист със служебно състояние и власт и подправяне на документи, през 2002 година - за погрешно съобщаване за осъществено закононарушение, а през 2000 година - за укриване на налози.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР